Kurs – stresshantering / Personlig utveckling

Med KBT inriktning

 

Stress är till viss del en naturlig del av livet, men i dagens informationssamhälle består den största delen av vår stress av negativ stress som är onödig och sliter hårt på både kropp och själ. Återhämtning, vila och att hitta sin egen rytm i livet ger oss energi och skapar balans.

Om den negativa stressen blir långvarig leder den till stressrelaterade besvär och sjukdomar. För att förebygga detta är det viktigt att lära känna och bli medveten om sin kropp, sina tankar, känslor och handlingar. Kropp och själ hör ihop! Det är viktigt att lyssna till båda två. När du tar ansvar och lär dig att förstå och hantera din stress leder det dessutom till att du blir mer ansvarsfull mot din omgivning.

Kursen är för dig som vill göra en förändring i ditt liv. Du vill bryta den ”onda” cirkeln av negativ stress, tankar och få bättre självkänsla i förebyggande syfte eller för dig som redan har drabbats av någon form av ”utmattningssyndrom” och som vill få verktyg för att hitta en sundare passform i ditt liv för att inte drabbas igen.

 

Kursinnehåll

 • Kursen är individuell och vi träffas 8 gånger à 1 tim
 • Vi kartlägger dina behov och önskemål och utifrån detta skräddarsyr vi en individuell stresshanteringsplan och sätter upp mål.
 • Träffarna bygger på samtal med olika teman med kognitiv inriktning.”Tankens kraft”, ”Vad är stress?”, ”Mindfulness”, ” Sätta gränser” ”Självkänsla/självförtroende” är teman som kan ingå.
 • Avslappning/mentalträning och meditation ingår i kursen.

Mindfulnessträning

 • Mindfulness som betyder medveten närvaro eller sinnesnärvaro på svenska är en meditationsform och ett förhållningssätt till livet som leder till en ökad medvetenhet om dina tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser. Med regelbunden träning ökar din förmåga att hantera vardagens stress och svårigheter bättre.

Avslappning/mentalträning

 • Med regelbunden avslappningsträning tillåter du kroppen och själen att återhämta sig för att få mer ork och energi. Mental träning är en hjälp till att utveckla din självbild och öka dina prestationer. Under avslappning kan du med ord och inre bilder medvetet påverka dig själv, dina tankar, dina handlingar och ditt liv på ett positiv sätt.
 • Hemuppgifter ingår.

 

Syfte och mål med kursen:

 • Att lära känna dig själv och din kropp bättre.
 • Att kunna identifiera dina stressignaler.
 • Att få verktyg för att hantera och minska din negativa stress.
 • Att skapa balans, få struktur och leva mer hälsosamt.

 

Varmt välkommen!
Anna-Maria Bjerkland
Dipl. stressterapeut & Cert. massageterapeut

För prisinformation var vänlig kontakta mig.

Varierande pris beroende på om Du är privatperson eller företag.

 

OBS! Du kan använda ditt friskvårdsbidrag till stressrådgivning.

Följ oss gärna på Instagram

@halsobyran.jkpg

Vi samarbetar med

Hälsobyrån Jönköping AB
Södra Strandgatan 9, plan 2
553 20 Jönköping
Tel: 036-30 20 28

Foto: Eva Sjöberg - www.storalilla.se

Webdesign: Johan Sjödelius - www.sjodelius.se