036-30 20 28 mail@halsobyran.se

Akupunktur

Akupunktur är en behandlingsmetod för att lindra smärta/värk som många människor svarar väldigt bra på. Den härstammar från Kina och har en tusenårig historia. Socialstyrelsen godkände akupunkturen 1984 som behandlingsmetod utförd av legitimerad personal (leg.läkare och leg. fysioterapeut/sjukgymnast m.fl.). Akupunktur kommer från latinet acus som betyder nål och pungere som betyder att sticka. Jag gick min grundutbildning inom akupunktur redan 1988 och har sen dess hjälpt hundratals nöjda kunder.

Vid behandling används sterila engångsnålar som placeras i särskilda akupunkturpunkter ffa i muskulaturen. Vanligtvis används 5-10 nålar per behandling och de får sitta i 20-30 minuter. Behandlingen upprepas 1-2 gånger per vecka och effekten märks oftast efter ca 4-6 behandlingar. En behandlingsserie är kring 10 gånger.

Den stora behandlingseffekten tillskrivs produktionen av kroppseget morfin kallat endorfin som naturligt bidrar till att lindra smärta/värk.

Varmt välkommen!
Alexander Bjerkland
Fysioterapeut

VÅRDVAL OCH FYSIOTERAPI

Alla är välkomna till Hälsobyråns fysioterapeut oavsett vilken vårdcentral du tillhör. Det är Du som väljer vilken fysioterapeut Du vill gå till. Alexander är ansluten till landstinget, vilket innebär att Du inte behöver någon remiss och varje besök kostar 250:- eller är gratis om du har frikort.

Vi samarbetar med

Hälsobyrån Jönköping AB
Södra strandgatan 9, plan 2
553 20 Jönköping
Tel: 036-30 20 28

Foto: Eva Sjöberg - www.storalilla.se

Webdesign: Johan Sjödelius - www.sjodelius.se