Om oss

Alexander Bjerkland

Hälsobyrån grundades år 1992 av Alexander Bjerkland, fysioterapeut med examen 1984. Från början var Alexander verksam som privatpraktiserande legitimerad sjukgymnast på Solvikshälsan på Rosenlund under 12 år. Tillsammans med sin hustru Anna-Maria Bjerkland öppnade de en ny mottagning mitt i centrala Jönköping 2001. Alexander erbjuder förutom klassisk sjukgymnastik/fysioterapi även smärtlindrande akupunktur och anpassad träning med mera.

Alexander har varit engagerad i Friskis&Svettis i Jönköping sen starten 1985 och har ett mycket gott samarbete med dem. Han är ledare och har haft mer än 1000 gruppträningspass. Han är dessutom utbildningsledare i Friskis&Svettis och har under drygt 20 år haft över 100 kurser i Sverige. Han har varit med och introducerat yogan och boxpassen i Friskis&Svettis. Alexander tränar själv regelbundet och kan mycket om olika träningsformer samt skador inom idrotten. Han har lätt för att möta olika personligheter, att lyssna och att se hela människan.

Anna-Maria Bjerkland

Anna-Maria Bjerkland är delägare i Hälsobyrån.  Hon utbildade sig till massageterapeut på Axelssons Gymnastiska Institut i Göteborg  år 2000 och är av Branchrådet Svensk Massage certifierad massör. År 2005 vidareutbildade sig Anna-Maria till diplomerad stressterapeut på Sverige Hälsan i Malmö där gick hon även sin utbildning i Mindfulness år 2007.

Anna-Maria startade sin verksamhet år 2000 som cert. massageterapeut och år 2001 öppnade Anna-Maria och Alexander sin gemensamma mottagning i centrala Jönköping. Numera arbetar hon med kurser i stresshantering och personlig utveckling, vägledande samtal samt med massagebehandlingar.

Det var en naturlig och självklar utveckling för Anna-Maria att vidareutbilda sig för att kunna arbeta med både kropp och själ. Detta holistiska synsätt är grunden i Hälsobyråns filosofi d v s att se hela människan.